Σπιτικοί Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα

Μια σπιτική συνταγή για τους αγαπημένους μας λουκουμάδες με μέλι και κανέλα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους . Γίνεται εύκολα και γρήγορα !

ΥΛΙΚΑ

  • ¼ κιλό αλεύρι φαρίνα κόκκινη
  • 4 γρ. Μαγιά
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Μέλι
  • Κανέλα σε σκόνη για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε το νερό, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και έχει ήδη διαλυμένη μέσα του τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  3. Σκεπάζουμε το χυλό με μια πετσέτα και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 40 περίπου λεπτά.
  4. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό να ζεσταθεί καλά.
  5. Με το κουτάλι της σούπας παίρνουμε μίγμα και το ρίχνουμε στο Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό. Κάθε φορά πριν επαναλάβουμε τη διαδικασία, βουτάμε το κουτάλι στο νερό.
  6. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσαφί χρώμα, τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  7. Πριν κρυώσουν οι λουκουμάδες τους περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Έλενα Ρωμαίου

Είμαι η Έλενα Ρωμαίου, πάθος μου είναι η ζαχαροπλαστική και αυτό με οδήγησε να κάνω σπουδές στη σχολή του Στέλιου Παρλιάρου στην Αθήνα. Σήμερα ζω στην Κέρκυρα και θα χαρώ να σας μυήσω στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής οπου είναι μία πολύ γλυκιά μαγεία!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON
Newsletter

Μπείτε στη μεγαλύτερη μαμαδοπαρέα !