Υλικά
- 3-4 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 4 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κ.σ. αλεύρι
- Αλάτι & Πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 φρέσκιες ντομάτες στον τρίφτη περασμένες
- 1 πρέζα κανέλα και πάπρικα γλυκιά
- Ρίγανη
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλύτζανι νερό
- Ενα πακέτο μικρά ραβιόλια γεμιστά με τυρί
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα μπουτάκια και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. Τα πασπαλίζουμε με ελάχιστο αλευράκι.
Τοποθετούμε ενα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Μόλις το λάδι ζεσταθεί , προσθέτουμε τα μπουτάκια να τσιγαριστούν, τα αφήνουμε να δημιουργήσουν μια καλή κρούστα απο όλες τις πλευρές. Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε στην άκρη σκεπασμένα με ενα φύλλο χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε στο τηγάνι λίγο ακόμα ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Ανακατεύουμε και μόλις μαραθούν ελαφρώς τα υλικά, προσθέτουμε το σκόρδο.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ντομάτα, την ρίγανη, την ζάχαρη, την κανέλα, την πάπρικα και το νερό.
Ανακατεύουμε καλά να απελευθερώσουμε τις νοστιμιές του μέσα στην σάλτσα. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά .
Επιστρέφουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου στην σάλτσα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο.
Βράζουμε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. προσοχή να μην παραβράσουν και ανοίξουν.
Σερβίρουμε τα ραβιόλια με το κοτοπουλάκι και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μερικά φύλλα μαϊντανού .
[contact-form-7 404 "Not Found"]