Γλωσσικά Παιχνίδια με άρωμα γιορτών !

Γράφει για το mymommy η Μάρθα Ι. Ηλιοπούλου – Ειδική Παιδαγωγός

Τα φώτα έχουν γεμίσει το σπίτι, ο Άγιος Βασίλης βρίσκεται στην καμινάδα και ο ελεύθερος χρόνος έχει κάνει την εμφάνισή του.

Πώς μπορούν γονείς και παιδιά να απολαύσουν μέσα στο σπίτι όμορφες και ωραίες στιγμές με Χριστουγεννιάτικο τόνο, ενισχύοντας ταυτόχρονα γλωσσικές δεξιότητες;

 • Γλωσσικά σταυρόλεξα
 • Αινίγματα Χριστουγέννων
 • Κρυπτόλεξο-ψάχνοντας Χριστουγεννιάτικες λέξεις
 • Το αστέρι της αφήγησης, για να γίνει η αναδιήγηση των Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών
 • Μικρές φανταστικές ιστορίες με αφορμή Χριστουγεννιάτικων λέξεων
 • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια μπορούν να γίνουν αφορμή για να επαναλάβουν λόγια-να δώσουν τη δική τους συνέχεια
 • Διαβάζουμε το παραμύθι ΄΄η μπουγάδα του Άγιου- Βασίλη… Από ποιες χώρες ζητούν τα παιδιά δώρα; Που πρέπει να ταξιδέψει ο Άγιος Βασίλης; Βρες τις ΄χώρες… Από ποιο γραμματάκι ξεκινούν;
 • Με αφορμή μία χριστουγεννιάτικη εικόνα, περιγράψτε την κι εκφράστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που σας προκαλεί η εικόνα και φανταστείτε πως θα θέλατε να είναι τα φετινά σας χριστούγεννα!!!
 • Μάντεψε τι; Δημιουργείστε το σάκο του Άγιου-Βασίλη… τοποθετείστε μέσα διάφορετικά αντικείμενα και αφήστε τα παιδιά να μαντέψουν τι δώρα περιέχει ο σάκος ψηλαφίζοντας τον απλά…θα διασκεδάσετε πολύ!!!!
 • Λεκτική κρεμάλα!!!!! Δώστε το αρχικό γράμμα μιας χριστουγεννιάτικης λέξης καθώς και ορισμένες πληροφορίες γι αυτό και αφήστε το παιδί να βρει ποια λέξη κρύβετε!!!!
 • Ξεκινήστε να τραγουδάτε χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια….Αφήστε τα παιδιά να το επαναλάβουν και να φτάσουν στο τέλος του τραγουδιού μόνα τους….
 • Ποιηματάκια χριστουγεννιάτικα………Τα παιδιά ακούν τον πρώτο στίχο κι ύστερα ψ’αχνουν να βρουν λέξεις που να ταιριάζουν και να ομοιοκαταληκτούν!!!!

Μάρθα Ι.Ηλιοπούλου
Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος
MA Special Education/B.T.E.C Edexcel
Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

 

 

Advertisement

Μάρθα Ηλιοπούλου

Μάρθα Ι.Ηλιοπούλου Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος MA Special Education/B.T.E.C Edexcel Μέλος Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON [icon type="fa-facebook" size="icon-3x" url="https://www.facebook.com/mymommy.gr/" box="true"] [icon type="fa-twitter" size="icon-3x" url="https://twitter.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-pinterest" size="icon-3x" url="https://gr.pinterest.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-google-plus" size="icon-3x" url="https://plus.google.com/117049516959846368092" box="true"] [icon type="fa-linkedin" size="icon-3x" url="https://www.linkedin.com/in/mymommy" box="true"]
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!