Επιτρέπεται να φιλάμε το παιδί μας στο στόμα;

Επιτρέπεται να φιλάμε το παιδί μας στο στόμα;

Γιατρός τάσσεται κατά του φιλιού στο στόμα υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στο παιδί.

Το φιλί είναι ένδειξη της απεριόριστης αγάπης που τρέφουμε για το παιδί μας και εκείνο για εμάς. Και πολλοί γονείς συνηθίζουν να φιλούν τα παιδιά τους στο στόμα όχι μόνο όταν είναι πολύ μικρά αλλά και όταν μεγαλώσουν.

Για την Δρ. Charlotte Reznick, όμως, αναπληρώτρια καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες και συγγραφέα του βιβλίου “Η δύναμη της φαντασίας των παιδιών: Πως να μετατρέψουμε το στρες και το άγχος σε διασκέδαση και επιτυχία”, η τακτική αυτή δεν είναι σωστή. Υποστηρίζει πως δεδομένης της έναρξης της σεξουαλικής συνειδητοποίησης στα παιδιά γύρω στα 5 τους χρόνια, το στόμα είναι μια ερωτογενής ζώνη η οποία μπορεί να προκαλέσει διέγερση και στην συνέχεια αυτό να δημιουργήσει σύγχυση στο παιδί.

«Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μπερδέψει το παιδί καθώς θα το βάλει στην διαδικασία να σκεφτεί  αν η μαμά και ο μπαμπάς φιλιούνται στο στόμα,τότε τι σημαίνει όταν εγώ ένα μικρό παιδί φιλάω τους γονείς μου κατά τον ίδιο τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά η γιατρός.

Ωστόσο, η άποψη της έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς βρίσκει αντίθετους πολλούς παιδοψυχολόγους οι οποίοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει πιθανότητα μια τέτοια κίνηση να δημιουργήσει σύγχυση στο παιδί. Μάλιστα, το αντιπαραθέτουν με την πράξη του θηλασμού, που μπορεί να φαντάζει σεξουαλική, δεν δημιουργεί όμως κάποιο πρόβλημα στα παιδιά.

kid kissing

familyinaction.gr

Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON [icon type="fa-facebook" size="icon-3x" url="https://www.facebook.com/mymommy.gr/" box="true"] [icon type="fa-twitter" size="icon-3x" url="https://twitter.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-pinterest" size="icon-3x" url="https://gr.pinterest.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-google-plus" size="icon-3x" url="https://plus.google.com/117049516959846368092" box="true"] [icon type="fa-linkedin" size="icon-3x" url="https://www.linkedin.com/in/mymommy" box="true"]
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!