Εγκαταλελειμμένα Νεογνά στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, ενημερωθείτε και βοηθήστε

Υπολογίζεται πως πάνω από 50 νεογνά έχουν εγκαταλειφθεί από τις βιολογικές τους μητέρες σε νοσοκομεία σε όλη την Αττική και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει συνεχώς.

Δυστυχώς την χρονιά που πέρασε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών γεννήθηκε σε δημόσια μαιευτήρια της χώρας και παρέμειναν εκεί μέχρι και έναν χρόνο μέχρι να βρουν θέση σε κάποιο ίδρυμα. 

Τα παιδιά αυτά στερούνται την φροντίδα και την ηρεμία που χρειάζεται ένα νεογέννητο και τον ρόλο της μητέρας καλούνται να αναπληρώσουν οι μαίες του νοσοκομείου. Η καθημερινότητα στις μονάδες νεογνών είναι πολύ δύσκολες καθώς οι συνθήκες εργασίας έχουν γίνει πολύ απαιτητικές καθώς υπολογίζεται πως αντιστοιχεί η ίδια μαία για 20, ακόμα και 30 μωρά, γεγονός που κάνει το έργο τους εξαιρετικά δύσκολο.

Οι μητέρες που εγκαταλείπουν τα μωρά τους είναι συνήθως τοξικομανείς, άτομα με ψυχολογικά προβλήματα που δεν είναι σε θέση να φροντίσουν ένα παιδί, άστεγες μετανάστριες ή γυναίκες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Από τα νοσοκομεία τα παιδιά κατευθύνονται προς κρατικά ιδρύματα και από εκεί μπορεί να ξεκινήσει κάποιος τις διαδικασίες υιοθεσίας.

Αν κάποιος θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα στην Νεογνολογική Μονάδα, τηλ. επικοινωνίας 213 2162231.

Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!