Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ’ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού» το προηγούμενο έτος:

  • 156 παιδιά βίωσαν κίνδυνο και το επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού  βρέθηκε κοντά τους μέσω της δράσης της επιτόπιας παρέμβασης
  • 1.975 παιδιά βίωναν τον κίνδυνο στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για να βρεθεί λύση
  • 324 παιδιά που βίωσαν την κακοποίηση και την παραμέληση φιλοξενήθηκαν στα σπίτια του οργανισμού μας
  • 214 παιδιά υποστηρίχθηκαν θεραπευτικά στο Σπίτι του Παιδιού
  • 41.635 μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε προγράμματα πρόληψης και ευαισθητοποίησης με θέμα την Βία κατά των Παιδιών  (καθώς  και 19.117 γονείς & εκπαιδευτικοί)

Στόχος  είναι αυτή η μέρα να είναι μια μέρα κινητοποίησης για όλους και όλες.

Μια ημέρα που θα σταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά που κινδυνεύουν.

Ας δώσουμε σε αυτή την ημέρα, το νόημα που της αξίζει…

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON [icon type="fa-facebook" size="icon-3x" url="https://www.facebook.com/mymommy.gr/" box="true"] [icon type="fa-twitter" size="icon-3x" url="https://twitter.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-pinterest" size="icon-3x" url="https://gr.pinterest.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-google-plus" size="icon-3x" url="https://plus.google.com/117049516959846368092" box="true"] [icon type="fa-linkedin" size="icon-3x" url="https://www.linkedin.com/in/mymommy" box="true"]
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!