11 πράγματα που οι μπαμπάδες κάνουν καλύτερα από τις μαμάδες

Υπάρχουν πολυάριθμες μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι μαμάδες και οι μπαμπάδες παίζουν το δικό τους ξεχωριστό ρόλο στην ανάπτυξη ενός παιδιού, ο καθένας φυσικά με τον τρόπο του.
Υπάρχουν όμως ορισμένα πράγματα στα οποία ομολογουμένως οι μπαμπάδες τα καταφέρνουν καλύτερα συγκριτικά με τις μαμάδες. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά! 


Σηκώνουν τα παιδιά ψηλά
Είναι πάντα φοβερό να παρακολουθεί κανείς έναν μπαμπά να ανεβάζει ψηλά τα παιδιά του. Εκτός κι αν είναι λίγο πριν τον ύπνο – τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία.
Χτυπήματα και μελανιές
Ενώ οι μαμάδες φρικάρουν με τα χτυπήματα των παιδιών, οι μπαμπάδες ευτυχώς διατηρούν την ψυχραιμία τους και παρηγορούν τα παιδιά με την φράση «Σήκω, τίποτα δεν έπαθες. Αφού είσαι μεγάλο αγόρι / κορίτσι.» 
Διάβασμα
Οι μπαμπάδες μιμούνται με τον καλύτερο τρόπο τους ήρωες των παραμυθιών και βγάζουν πολλές και διαφορετικές φωνές! Στην πραγματικότητα, οι μελέτες δείχνουν ότι όταν ένας πατέρας παίρνει ενεργό ρόλο στη ζωή του παιδιού του, το παιδί είναι πιο πιθανό να πάρει καλούς βαθμούς στο σχολείο, να γίνει περισσότερο κοινωνικό και να απολαμβάνει πραγματικά το σχολείο. 
Ψάρεμα
Μπορεί το ταλέντο αυτό να το έχουν και πολλές μαμάδες αλλά σε γενικές γραμμές το ψάρεμα είναι ένα χόμπι, συνήθως αντρικό.
Κου – κου τσα!
Κανένας άλλος δεν το κάνει καλύτερα από τον μπαμπά! 
Σκάψιμο στην άμμο
Είτε χτίζουν κάστρα στην άμμο είτε απλά σκάβουν τρύπες, οι μπαμπάδες ξέρουν απλά πώς να παίξουν στην άμμο. 
Περιπέτειες
Οι μπαμπάδες απλά είναι καλύτεροι στις περιπέτειες.  Αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εξερεύνηση σε εξωτερικούς χώρους με ποδήλατα ή άλλα σπορ που τα παιδιά λατρεύουν. 
Κολύμβηση
Δείξτε μου μια πισίνα, ωκεανό, ποτάμι ή θάλασσα στην οποία οι μπαμπάδες δεν θα καταφέρουν να κολυμπήσουν με τα παιδιά τους. Μάλλον θα δυσκολευτείτε να βρείτε. Αντιθέτως οι μαμάδες θέλουν επειγόντως ναυαγοσώστη στη στεριά και ήπιους ανέμους.
Κάμπινγκ
Με απλά λόγια: το κάμπινγκ είναι για τον μπαμπά. Bonus αν παίρνει τα παιδιά μόνος του για κάμπινγκ!
Βγαίνουν εκτός προγράμματος
Αν μη τι άλλον οτιδήποτε κάνουν οι μαμάδες είναι με βάση προγράμματος. Αντιθέτως οι μπαμπάδες είναι «μανούλες» στο να ξεφεύγουν από το πρόγραμμα!
Επιστημονικά πειράματα
Οι περισσότεροι μπαμπάδες έχουν επιστημονικές ικανότητες (ή τουλάχιστον μια αγάπη για την ανατίναξη πραγμάτων), και τα παιδιά λατρεύουν αυτά τα πειράματα με τους μπαμπάδες τους.

Προτεινόμενο βιβλίο να διαβάσετε “Μαμά, μπαμπά σας χρειάζομαι! ” -Πρακτικές συμβουλές για γονείς που θέλουν να έχουν χαρούμενη και θετική επαφή με τα παιδιά τους.Ένα βιβλίο για γονείς που δε γεννιούνται γονείς, αλλά μαθαίνουν κατά τη διάρκεια της κοινής πορείας με τα παιδιά τους. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα σας προτείνει τρόπους για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να προσδιορίσουν την κοινωνική ταυτότητα και τον ρόλο τους. Ο τρόπος με τον οποίο θα αφουγκραστείτε και θα σταθείτε απέναντι σε ενδόμυχες σκέψεις και συμπεριφορές των παιδιών σας θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο για την ψυχικά υγιή ενηλικίωσή τους.


Πηγή: baby.gr
Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!