10 Συμβουλές Ασφάλειας για τα Παιχνίδια από τη Fisher Price


  

10 Συμβουλές Ασφάλειας για τα Παιχνίδια από τη Fisher Price

1)Διαβάστε προσεχτικά τις συστάσεις για την ηλικία που υπάρχουν επάνω στις συσκευασίες των παιχνιδιών και επιλέξτε κάποιο που να είναι κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού σας, τα ενδιαφέροντά του, αλλά και το επίπεδο ικανοτήτων του. Επίσης, διαβάστε τις ενδείξεις και αντενδείξεις που πιθανώς να αναγράφονται στη συσκευασία.

2) Πετάξτε τη συσκευασία και όλα τα περιττά κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν στο παιχνίδι, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τα καταπιεί το παιδί.

3) Για παιδιά κάτω του ενός έτους, επιλέξτε παιχνίδια πολύχρωμα και ελαφριά, με διαφορετικές υφές και από μη τοξικά υλικά. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας μαθαίνουν αποκλειστικά μέσα από τις αισθήσεις τους, και συνηθίζουν να βάζουν τα πράγματα στο στόμα τους για να τα εξερευνήσουν.

4)Μη δίνετε στα μικρά παιδιά παιχνίδια που περιλαμβάνουν μικρά αντικείμενα ή εξαρτήματα, γιατί μπορεί να τα καταπιούν.

5) Εξετάστε καλά το παιχνίδι για να βεβαιωθείτε πως δεν έχει αιχμηρές άκρες, σημεία από γυαλί ή μέταλλο. Παιχνίδια με τέτοια χαρακτηριστικά δεν πρέπει να δίνονται σε παιδιά κάτω των οκτώ ετών.

6)Παιχνίδια με κορδόνια ή κορδέλες δε θα πρέπει να τοποθετούνται σε κούνιες ή πάρκα για μωρά.

7) Εάν έχετε μεγαλύτερα παιδιά, πείτε τους πως είναι σημαντικό να κρατήσουν παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρισμό, έχουν αιχμηρές άκρες ή περιέχουν μικρά αντικείμενα μακριά από τα μικρότερα αδερφάκια τους.

8) Διατηρείτε τα παιχνίδια σε καλή κατάσταση. Πετάτε όσα είναι σπασμένα ή αλλοιωμένα για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς.

9) Επιλέγετε πάντα ποιοτικά και επώνυμα παιχνίδια.

10) Τέλος, για το καλό των παιδιών σας, αλλά…και το δικό σας, μάθετε στα παιδιά, από όταν είναι ακόμα μικρά, πως πρέπει να μαζεύουν τα πράγματά τους όταν τελειώνουν το παιχνίδι.

Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education
Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!