«Οι επισκέπτες»: Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία που πρέπει όλοι να δουν

Στη νέα ταινία μικρού μήκους του Θοδωρή Παπαδουλάκη, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι προσπαθεί να περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων παρέα με τα παιδιά και τα εγγόνια τους- που βρίσκονται μακριά- με την βοήθεια της τεχνολογίας! Ξαφνικά, όμως, η σύνδεση χάνεται και το ζευγάρι μένει πάλι μόνο του μπροστά στο γιορτινό τραπέζι. Ξαφνικά, η χαρά στο πρόσωπό τους μετατρέπεται σε λύπη.

Τότε, ο στενοχωρημένος άντρας αποφασίζει να πάει μία βόλτα. Ενώ περπατάει στον δρόμο, βλέπει μία άστεγη μητέρα και πρόσφυγα που προσπαθεί να προστατεύσει τα τρία της παιδιά από το κρύο και την βροχή.
Η εικόνα τον συγκλονίζει- χωρίς πολλή σκέψη αποφασίζει να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού του! Έτσι, κάθονται όλοι μαζί γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και γιορτάζουν αυτή την ξεχωριστή μέρα. Οι απρόσμενοι επισκέπτες φαίνεται ότι έδωσαν νόημα στα Χριστούγεννα του ηλικιωμένου ζευγαριού, που με την σειρά του, τους υποδέχθηκε σαν να ήταν η πραγματική οικογένειά του!
Αυτή η ξεχωριστή και συγκινητική πράξη, μας δείχνει ότι η αγάπη και η αλληλεγγύη προς όλους τους συνανθρώπους μας, ανεξαρτήτως καταγωγής, φυλής ή θρησκείας, είναι το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων. Όσο και αν έχουμε ταυτίσει τις γιορτές με δώρα, πλουσιοπάροχα τραπέζια και ευχάριστες οικογενειακές στιγμές, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι, που χρειάζονται την βοήθειά μας. Και είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα τους!
Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!