” Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους ”– Υποστήριξη εκστρατείας από όλες τις γυναίκες

“Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους”

– Υποστήριξη εκστρατείας από όλες τις γυναίκες 
 

  Η Έλενα Παπαρίζου φωτογραφήθηκε στα πλαίσια της πανελλήνιας καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης του καρκίνου του στήθους.

 Με όχημα το μπλουζάκι με σήμα το «Στόχο» πολλές διάσημες Ελληνίδες συμμετέχουν στη δράση αυτή.
 Η Έλενα λοιπόν ποζάρει στο φωτογραφικό φακό με τον μπλε της στόχο και στέλνει το μήνυμα απ΄τη δική της πλευρά.
 Μπορείτε να αποκτήσετε και εσείς το μπλουζάκι της Έλενας Παπαρίζου εδώ  στηρίζοντας την ενέργεια αυτή. 
Ενημερωθείτε σχετικά με τη δράση εδώ.

“Σήμερα γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του μαστού θα προσβάλλει 1 στις 9 Ευρωπαίες γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωής του. Ο αριθμός αυτός προς το παρόν δεν αλλάζει, αλλά στόχος μας είναι να αλλάξουμε τον αριθμό των γυναικών που ενημερώνονται για την πρόληψη προκειμένου να κάνουν τακτικά εξετάσεις (αυτοεξέταση και μαστογραφία). Οι έρευνες έχουν άλλωστε δείξει ότι ο καρκίνος μαστού μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να είναι απόλυτα ιάσιμος αν διαγνωστεί έγκαιρα”.

Η Εκστρατεία “Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους” (Fashion Targets Breast Cancer) ξεκίνησε στην Αμερική το 1994 και στόχος της ήταν η ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού (αυτοεξέταση και μαστογραφία).
Εμπνευστής και δημιουργός, ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Ralph Lauren ο οποίος επηρεασμένος από το θάνατο της στενής του φίλης (καρκίνος μαστού) και αρχισυντάκτριας μόδας της “Washington Post”, Nina Hyde, θέλησε να συμβάλλει στη λύση του προβλήματος που μαστίζει σήμερα εκατομμύρια γυναίκες, μιλώντας τους για την πρόληψη με έναν θετικό και αισιόδοξο τρόπο.


Ο “Στόχος” δημιουργήθηκε από τον Ralph Lauren με την πίστη ότι η μόδα μπορεί να σώσει ζωές, προωθώντας την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση (αυτοεξέταση και μαστογραφία).
Στόχος της Εκστρατείας είναι η ενημέρωση ειδικών ακροατηρίων και του ευρύ κοινού και η συγκέντρωση χρημάτων για περαιτέρω έρευνα, επιμόρφωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μέχρι σήμερα, έχει επιτύχει εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού η ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερων γυναικών για έγκαιρη διάγνωση (αυτοεξέταση και μαστογραφία) έχει αυξήσει θεαματικά την επιτυχή αντιμετώπιση της ασθένειας στα αρχικά στάδια.

Καρκίνος Μαστού και Υποστηρικτές της Εκστρατείας


Υποστηρικτές της Εκστρατείας έχουν υπάρξει οι πιο διάσημοι σχεδιαστές μόδας, κορυφαία μοντέλα, φωτογράφοι και άνθρωποι των τεχνών από όλο τον κόσμο καθώς και διεθνείς εταιρείες που έχουν στηρίξει την εκστρατεία χορηγικά, μεταφέροντας παράλληλα το μήνυμα της πρόληψης.  

Ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε χώρας βασικός στόχος είναι τα χρήματα να δαπανώνται σε ερευνητικά κέντρα και σε νοσοκομεία μαστού και σε δράσεις και προγράμματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού.

Η ομάδα της Εκστρατείας “Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους” έχει στόχος της να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τις Ελληνίδες για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης (αυτοεξέταση και μαστογραφία) του καρκίνου του μαστού. Το 2008 η ίδια ομάδα ίδρυσε την Πανελλήνια Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο “Στόχος-Πρόληψη”


Τα “Περίπτερα Δωρεάν Εξέτασης & Ενημέρωσης” ταξιδεύουν σε πολλά σημεία της χώρας και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές Ογκολογικές και Χειρουργικές Κλινικές, έχουν εξετάσει δωρεάν μέχρι σήμερα πάνω από 6,000 γυναίκες. Παράλληλα, διανέμεται κάθε φορά ειδικά σχεδιασμένο ενημερωτικό υλικό, έτσι ώστε να παροτρύνει τις γυναίκες της κάθε περιοχής να τα επισκεφτεί και να τις ενημερώσει για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης (αυτοεξέταση και μαστογραφία).

Το όραμα της “Στόχος-Πρόληψη”, είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Προληπτικού Ελέγχου στο οποίο θα παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης και ενημέρωσης, έγκαιρης διάγνωσης (δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας) και παραπομπής στο σύστημα υγείας για περαιτέρω θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

ftbc.gr
Mymommy.gr

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON [icon type="fa-facebook" size="icon-3x" url="https://www.facebook.com/mymommy.gr/" box="true"] [icon type="fa-twitter" size="icon-3x" url="https://twitter.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-pinterest" size="icon-3x" url="https://gr.pinterest.com/mymommygr" box="true"] [icon type="fa-google-plus" size="icon-3x" url="https://plus.google.com/117049516959846368092" box="true"] [icon type="fa-linkedin" size="icon-3x" url="https://www.linkedin.com/in/mymommy" box="true"]
Newsletter
error

Follow us on Social Media. Spead the word...!