Λαχταριστή Τούρτα Σοκολάτας με κρέπες !

Λαχταριστή Τούρτα με κρέπες και σοκολάτα  μια συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι ! 

Μια λαχταριστή λιτή και απλή και πρωτότυπη συνταγή για μια ξεχωριστή Τούρτα υπεραπαραγωγή εύκολη και διασκεδαστική ,με απίθανη γεύση ιδανική  και για παιδικό party!


Υλικά για τις κρέπες

  • 1 φλυτζάνι  αλεύρι  
  • 1 φλυτζάνι  φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο,
  • κρύο Βούτυρο για το τηγάνισμα (σε θερμοκρασία δωματίου)


Υλικά για την τούρτα

  • 500 γρ. μερέντα
  • 1 κουτί μόρφατ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ
  • 4 μπανάνες ώριμες, κομμένες σε φέτες
  • 200 γρ. γεμιστά μπισκότα με κρέμα
  • Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο για  το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Κοσκινίζουµε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ένα  µπολ. Προσθέτουµε το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουµε. Στη συνέχεια προσθέτουµε τα αυγά αφού τα έχουμε πρώτα χτυπήσει και το κρύο βούτυρο και λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας µε σύρµα µέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο (πρέπει να είναι αραιό). Το σκεπάζουµε και το αφήνουµε να παραμείνει  για  περίπου 1 ώρα στο ψυγείο.

Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέτριο μέγεθος  και βάζουµε 1 µικρό κοµµάτι βούτυρο. Με µια κουτάλα ρίχνουµε µία µικρή ποσότητα από το μείγμα στο ζεστό τηγάνι, στο κέντρο του, φροντίζουμε  να απλωθεί παντού. Ψήνουµε για περίπου 30 δευτερόλεπτα  την κρέπα.
Μόλις δείτε µικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την γυρίζουμε ανάποδα  για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουµε από το τηγάνι και τις βάζουμε πάνω  σε απορροφητικό χαρτί. 

Για να κάνουμε τη σαντιγί χτυπάμε με μίξερ την μόρφατ  και το ζαχαρούχο γάλα και όταν ξεκινάει να αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά το λικέρ. 

Για να στήσουμε την τούρτα μας βάζουμε  μια κρέπα στον πάτο ός δίσκου.  Από πάνω αλείφουμε με μερέντα, ρίχνουμε διάσπαρτα κομμάτια από μπανάνα και τρίμματα από  ενάμιση μπισκότο. 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια  διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι κρέπες μας ,  τοποθετώντας την μία πάνω στην άλλη. 

Όταν είναι έτοιμος ο πύργος της τούρτας μας  απλώνουμε τη σαντιγί από πάνω και γύρω γύρω από την τούρτα ενώ πασπαλίζουμε από πάνω  με τριμμένα μπισκότα και φύλλα κουβερτούρας.  Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να δέσει η τούρτα πριν κόψουμε κομμάτια και σερβίρουμε.

melioannou_327qfdgx

Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ

Mymommy.gr
Η αγαπημένη συντροφιά της κάθε Μανούλας. Άρθρα που απασχολούν όλη την οικογένεια , συνταγές, διατροφή, επικαιρότητα, υγεία, ιστορίες μαμάδων, ψυχολογία, φροντίδα παιδιού και μωρό, θηλασμός και εγκυμοσύνη.

Το mymommy.gr απευθύνεται στη νέα μαμά και τη σύγχρονη γυναίκα γιατί τα παιδιά μας είναι ο θησαυρός μας και η πηγή έμπνευσης μας !

FOLLOW US ON